O nouă inițiativă –  Zilele carierei la Romanian Science Festival

Sâmbătă, 17 decembrie, Romanian Science Festival lansează on nouă inițiativă: Zilele carierei la RSF

Alegerea unui drum în carieră poate fi un proces dificil pentru tinerii de astăzi. La școală nu se vorbește suficient despre opțiunile pe care materiile din programă le oferă, iar elevii, de cele mai multe ori, nu descoperă la timp posibilitățile pe care le-ar putea avea.

Pe lângă asta, unele subiecte de studiu, precum neuroștiința sau astronomia, sunt prea puțin discutate în școlile din România. Ele rămân aproape necunoscute pentru foarte mulți tineri, deși pentru cel puțin o parte din ei, ar putea reprezenta chemarea lor în carieră.

Prin această nouă inițiativă, Romanian Science Festival își dorește să deschidă orizonturile elevilor și să îi ajute să formeze legături cu specialiști în diferite domenii pentru a le prezenta multitudinea de posibilități pe care fiecare dintre disciplinele STEM le poate avea.

Desfășurat online, evenimentul „Zilelor carierei la RSF!” oferă discuții interactive alături de cercetători și profesioniști din diaspora academică, care ne vor dezvălui parcursul lor academic și profesional. Disciplinele abordate în prima ediție sunt Neuroștiința, Informatica și Fizica. 

Pentru fiecare materie va exista o sesiune individuală, iar elevii și studenții se pot înscrie completând formularul: https://forms.gle/2fq56NmKVvncnVaPA

Programul este:

10:00-11:00: NEUROȘTIINȚE

Invitați: 

Elena Zamfir, postdoctorand, Computational Neuroscience, Universitatea Oxford 

Iuliana Bledea, Data Scientist, Neuroscience and Machine Learning, University College London

Oana Gurău, Doctor în Neuroștiințe, Universitatea Oxford 

Bianca Cristian, Recruitment and Communications Manager, BioMedX Institute, Heidelberg 

11:30-12:30: FIZICĂ

Invitați: 

Paula Gherghinescu, Doctorand, Astrofizică, Universitatea Surrey și Universitatea Oxford

Andrada Ianuș, Cercetător în imagistică medicală, Fundația Champalimaud, Lisabona 

Liana Ivașcu, Student, Universitatea Manchester 

Ronald Szatmari, Student, Universitatea Viena 

Ciprian Ploștinar, Project Manager, ESS Accelerator și Universitatea Oxford 

13:00-14:00: INFORMATICĂ

Invitați: 

Irina Verlan, Specialist AI, Universitatea Helsinki 

Emil Cențiu, Inginer Tactical Software, NatWest Markets 

Andrei Nenciu, Inginer Machine Learning, Featurespace 

Bayar Ilhan, Inginer Machine Learning, Cancer Research, Etcembly 

Sesiunile vor avea loc LIVE pe Zoom, iar locurile sunt limitate!

„Ce pot sa fac cu fizica dupa facultate? Sau ce înseamna neuroștiințele? E bine să lucrezi în IT?” Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care ni le adresează în permanență liceenii și studenții cu care intrăm în contact prin inițiativele Romanian Science Festival. Astfel am identificat nevoia acestora de a afla mai mult și mai concret despre oportunitățile de carieră pe care fiecare disciplină le oferă. În prima ediție a evenimentului „Zilele carierei la RSF!” mentorii noștri vor purta o discuție liberă cu participanții interesați în Neuroștiință, Informatică și Fizică. Dacă sunteți curioși despre o carieră bazată pe aceste materii, vă așteptăm să vă înscrieți sau să trimiteți linkul cuiva care are nevoie de astfel de sfaturi sau întrebări.” declară organizatorii.

Scroll to Top