Program Pilot

Vezi cum a fost la Timiș Science Festival 2018

Vezi cum a fost la Timiș Science Festival 2018

Acest eveniment aparține unui grup de inițiativă, format din trei prieteni care s-au cunoscut la Oxford: Sandor Kruk, doctorand în astronomie la Universitate Oxford, Eliza Casapopol, care a terminat un master în matematică la aceeași universitate și Oana Romocea, care timp de nouă ani a fost responsabilă cu PR-ul și comunicarea în cadrul universității. Timișoara Science Festival este unul dintre cele zece proiecte câștigătoare la concursul de proiecte organizat de Fundația Comunitară Timișoara odată cu lansarea Fondului Științescu la Timișoara.

Ce webinarii au putut fi urmărite?

Ciprian Ploștinar – „Puterea științei”, Sandor Kruk – „Citizen science: oricine poate contribui la descoperiri științifice”, Eliza Casapopol – „Cum sa fim mai eficienți pentru a dormi mai mult: Aplicațiile optimizărilor și estimărilor în viața de zi cu zi”, Corina Gurău – „Aplicațiile Inteligenței Artificiale”, Paula Gherghinescu – „Stele și galaxii”, Henrique Aguiar – „The Power of Data” , Adriana Maria Oțelea – „Depășind sfera celor trei cariere primare: drept, medicină, inginerie”

De ce acest eveniment?

„Să fim mentori la TSF ne da șansa sa împărtășim cu tinerii din Romania un mod diferit, interactiv de a prezenta științele așa cum și noi le-am descoperit odată ce am plecat la universitate. Având experiența altor doua târguri de știință în orașele noastre natale, Baia Mare și respectiv Pitești, putem garanta tuturor participanților că vor avea o zi distractivă și interesantă în care vor învață atât de multe lucruri noi. Scopul este ca ei să vadă științele cu plăcere și să meargă acasă sau la scoală lor să povestească și altora despre ce au învățat! Asta înseamnă că mulți copii pot descoperi ca îi pasionează o astfel de disciplină și poate peste câțiva ani vom avea încă un laureat Nobel din Timișoara” au declarat Sandor Kruk și Eliza Casapopol. 

„În cadrul Universității Oxford, am fost implicată în multe proiecte care au avut ca obiectiv popularizarea științelor în rândul elevilor, cât și încurajarea publicului adult spre o învățare și descoperire continuă. Acest eveniment își propune să facă științele precum matematica, chimia, fizica, robotica sau astronomia mai accesibile publicului și să le prezinte elevilor dincolo de formulele și definițiile de la clasă. Ne dorim ca oamenii să descopere științelor prin experimente distractive, educative și interactive” a declarat Oana Romocea

Susținători

Parteneri

Sponsori

Scroll to Top