Romania Science Week în Pitești
Despre eveniment
Romania Science Week din Pitești a fost primul târg de științe și a reprezentant proiectul pilot ce a stat la baza RSF.
Acesta a avut loc la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, pe 17 decembrie 2017 și a reunit zeci de elevi curioși pe culoarele liceului, cât și profesori și studenți dornici să împărtășească din cunoștințele lor.
Retrospectiva evenimentului
Romania Science Week a reunit pasionați de materiile STEM la primul târg de științe desfășurat la nivel național din România.
Elevii au putut pătrunde în tainele științelor și înțelege de ce este cerul albastru, ce este gravitația, sau cum se construiește un robot, printre multe alte curiozități pe care le-au aflat în cadrul festivalului.
Povești de succes
Vizitatorii au plecat de la festival și mai documentați, și mai amuzați, dorind să facă în continuare pași pe drumul achiziției de noi cunoștințe științifice, întotdeauna pasionante, niciodată inutile.
Mentori
Emil Cețiu
Student în Informatică
Universitatea Bristol, Marea Britanie
Titus Dascălu
Doctorand în Fizică
Imperial College London, Marea Britanie
Andreea Iordache
Masterand în Farmacie
Facultatea de Farmacie UMF
„Carol Davila”, Bucureşti, România
Sebastian Leontică
Student în Fizică
Universitatea Oxford, Marea Britanie
Monica Minea
Student în Matematică
Universitatea Oxford, Marea Britanie
Diana Mocanu
Student în Matematică
Universitatea Oxford, Marea Britanie
Andreea Oncescu
Doctorand în Inginerie
Universitatea Oxford, Marea Britanie
Teodora Simion
Student în Matematică
Universitatea Oxford, Marea Britanie
Alex Şolot
Antreprenor, Co-fondator
ClarK, România
Nadia Şorici
Student în Medicină
Universitatea de Medicină „Carol Davila”, Bucureşti, România
Radu Bîzgă
Doctorand în Chimie
Universitatea Cambridge, Marea Britanie
Eliza Casapopol
Inginer în Inteligență Artificială
MIcompany, Olanda
Parteneri
Sponsori
Vezi cum a fost la Romania Science Week 2017, Baia Mare
De ce acest eveniment?
Deşi pentru mulţi dintre noi ştiinţele (matematica, fizica, astronomia, chimia, biologia) par a fi domenii inabordabile, rezervate exclusiv specialiştilor cu patalama – proiectul propune o persuasivă demonstraţie de accesibilizare, de popularizare a acestora. Enigmele sau dubitaţiile referitoare la gravitaţie, construcţia unui robot, culoarea albastră a cerului îşi vor găsi rezolvare/răspuns în cadrul atelierelor noastre de lucru, pe parcursul celor şase ore de demonstraţii. Fiecare atelier va prezenta câte un experiment sau demonstraţie la care publicul poate participa activ. Ideile experimentelor sunt dezvoltate de către voluntari, sub indrumarea organizatorilor şi profesorilor.
Pe scurt despre acest eveniment
Al doilea eveniment Romania Science Week a avut loc pe 20 Decembrie la Baia Mare la Colegiul National „Vasile Lucaciu” si a avut parte de un mare succes. Peste 100 de voluntari elevi, profesori si absolveniti au muncit pentru a le arata celor 1200 de participanti de toate varstele experimentele facute de ei si pentru a le inspira dragul de stiinta!
Vă aşteptăm, aşadar, la Lucaciu, pentru a explora, în manieră ludică, participativă, interactivă, seriosul domeniu al ştiinţelor. Pentru a vă convinge/ incita şi mai mult, vă deconspir faptul că matematica are culoarea roz-bombon, de păpuşă Barbey…